Normal_geschiedenis__oorlog

Koning Willem-Alexander woont vrijdagmorgen 15 maart de viering bij van het 60-jarig jubileum van de Vereniging van docenten Geschiedenis en staatsinrichting in Nederland (VGN). De viering vindt plaats tijdens het Nationaal Geschiedenisonderwijscongres op Slot Loevestein in Poederoijen. De Koning neemt het eerste exemplaar van het jubileumnummer van het verenigingstijdschrift Kleio in ontvangst. Dit meldt Rijksvoorlichtingsdienst.

De VGN is in 1958 opgericht als een vakvereniging van geschiedenisdocenten in alle vormen van het onderwijs. De vereniging zet zich in voor het belang van kennis over de geschiedenis met het doel leerlingen basis te bieden om de huidige en toekomstige samenleving te begrijpen. Zij organiseert verschillende nascholingen, conferenties en studiereizen voor docenten.
 
Het thema van het jubileumcongres is ‘Terugblikken is vooruitkijken. Geschiedenisonderwijs in beweging’. De geschiedenisles in verleden, heden en toekomst staat centraal. Tijdens het congres wordt onder meer gesproken over de verhouding tussen docenten en leerlingen en over continuïteit en veranderingen binnen het geschiedenisonderwijs in de afgelopen zestig jaar.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids