Marc Boumeester, foto: Wikimedia Commons -  Artiatonri, licentie CC-BY-SA-4.0

ArtEZ hogeschool voor de kunsten stelt een onderzoek in naar directer Marc Boumeester van kunstacademie AKI in Enschede. Na meldingen van studenten ondernam het bestuur actie. De directeur zou over de schreef gegaan zijn met drugs. De hbo-instelling laat onderzoeken wat er precies gebeurd is. Ondertussen heeft de school een disciplinaire maatregel genomen tegen Boumeester. Dit meldt RTV Oost.

De AKI Academie voor Art & Design in Enschede maakt sinds 2002 organisatorisch onderdeel uit van ArtEZ. Boumeester werkt al tien jaar bij AKI, sinds mei 2015 als directeur. De academie doet het goed sinds zijn aantreden. Op de meldingen van wangedrag is dan ook met verbazing gereageerd door het bestuur. "Het is een goede directeur", aldus woordvoerder Dirk van Schaijk.

Boumeester zou na afloop van de eindexamenpresentaties met studenten de stad in zijn gegaan. Volgens woordvoerder Van Schaijk doen er verschillende verhalen de ronde over het feest maar het zou in ieder geval gaan om drugs. De school neemt de meldingen serieus, ook al heeft het mogelijke wangedrag van Boumeester buiten de muren van de school plaatsgevonden. Het onderzoek moet uitwijzen in hoeverre het om een privé- of officiële situatie gaat. Van Schaijk verwacht na de zomervakantie meer duidelijkheid te hebben over het voorval.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids