Normal_studenten2345

Het moet mogelijk worden voor mensen uit andere beroepsgroepen om snel omgeschoold te worden naar het beroep van leraar. Het is één van de plannen van het ministerie van onderwijs om het lerarentekort aan te pakken. Dat schrijven minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker in een brief aan de Tweede Kamer. Dit meldt NOS.

Met de cursus, bedacht door Vivienne Spruit van het Schoolbureau, kunnen mensen uit een heel ander beroep intensief meekijken in het voortgezet onderwijs, om daarna een verkorte opleiding te krijgen. Bussemaker en Dekker willen een landelijke pilot uitzetten van deze zogenaamde crash course, die al in Amsterdam wordt aangeboden. Geïnteresseerde potentiële leraren kunnen gedurende elf dagen meekijken en meelopen en zelfs een gastles geven op een school. Wanneer dit bevalt van beide kanten kunnen ze een verkorte opleiding volgen om hun lesbevoegdheid te halen. 
 
Op deze manier wil de politiek snel extra mensen werven voor het onderwijs. Nu al zijn er honderden vacatures en dat kan oplopen tot ruim 9300 openstaande banen in 2025. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids