Normal_arrestatie_politie_justitie_dief_handboeien

Een 28-jarige docent wordt verdacht van ontucht en het bezit en vervaardigen van kinderpornografisch materiaal. De man zou onder meer meisjes benaderd hebben die hij als docent op (sport)scholen zou hebben leren kennen. De docent is maandag aangehouden. Dat meldt Openbaar Ministerie.

De verdachte heeft de afgelopen jaren op verschillende scholen gewerkt als wiskundedocent. Ook gaf hij bijles. Via e-mail of social media zou hij de meisjes, in leeftijd variërend van 12 tot 16 jaar, seksueel getinte berichten hebben gestuurd. Soms haalde hij ze over foto’s en filmpjes van zichzelf te sturen waarbij ze seksueel getinte poses aannamen.

De man werd in juli ook al aangehouden wegens aanranding. Toen werden zijn gegevensdragers in beslag genomen. Daarin zijn gesprekken en beelden van een aantal meisjes gevonden. Pas recent hebben de eerste meisjes aangifte gedaan.

De docent is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De scholen, uit diverse plaatsen in de regio Rotterdam, hebben donderdag ouders en leerlingen ingelicht. Politie en Openbaar Ministerie vermoeden dat de man meer slachtoffers heeft gemaakt. Meisjes die zich herkennen in de berichten kunnen zich melden bij de politie.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids