Normal_vrouwe_justitia3

De 50-jarige man die in 2013 in Dordrecht een schooldirecteur neerstak, heeft in hoger beroep zeven jaar cel gekregen. Dit is lager dan de tien jaar die het Openbaar Miniserie had geëist. Het gerechtshof in den Haag achtte poging tot moord niet bewezen. Dit meldt VOS/ABB.

Volgens het gerechtshof was de steekpartij een poging tot doodslag in plaats van moord, ondanks het feit dat de man een mes bij zich had. De rechtbank veroordeelde de verdachte eerder tot tien jaar cel. In hoger beroep hoorde de man weer 10 jaar cel tegen hem eisen, maar het gerechtshof heeft dit terugebracht tot zeven jaar. De man moet hiernaast een schadevergoeding betalen.  dat vandaag volgde De man uit Dordrecht ging in hoger beroep tegen het vonnis. De advocaat-generaal (OM) kwam maandag tot dezelfde eis.
 
De man uit Dordrecht had die dag, 2 april 2013, een gesprek op die school over zijn zoon. De prestaties van de jongen vielen tegen. Naast de directeur waren ook een onderwijsconsulent en een leerplichtambtenaar aanwezig. Toen tijdens het gesprek duidelijk werd dat er niet de door de man gewenste oplossing uit zou komen, pakte hij zijn mes en stak meerdere keren op de directeur in. De directeur kon zich enigszins weren, maar werd wel geraakt in zijn beenader. 
 
© Nationale Onderwijsgids