Normal_hogeschool_van_amsterdam_hva_1

De komende maanden gaat de Hogeschool van Amsterdam (HvA) tweehonderd nieuwe docenten werven. Het aantrekken van meer docenten moet het onderwijs een boost geven. Het is de bedoeling dat de klassen kleiner worden op de hogeschool, daardoor zijn er meer docenten nodig. Dat meldt Parool.

De hogeschool wil inzetten op een intensievere begeleiding voor studenten, meer ruimte voor onderwijsinnovatie creëren en ook meer tijd vrij maken voor de persoonlijke ontwikkeling van docenten. Om dit allemaal waar te maken wil de hogeschool de komende maanden tweehonderd nieuwe docenten werven. De hogeschool heeft 7 miljoen euro vrijgemaakt voor de financiering.

In januari kondigde de hogeschool al aan meer in docenten te gaan investeren. “Uit ervaring is gebleken dat docenten die zich sterk verbonden voelen met de opleiding over het algemeen meer tevreden zijn en zich beter gewaardeerd voelen. Dat straalt af op de studenten”, zegt rector Huib de Jong. Het ministerie wil ook meer middelen vrijmaken voor intensievere begeleiding in het hogere onderwijs, maakte minister Bussemaker van Onderwijs onlangs bekend.

© Nationale Onderwijsgids