wetenschappelijke doorbraken basisschool radboud kuipers

NIJMEGEN - Woensdag verschijnt het boek Wetenschappelijke doorbraken de klas in! DNA, Gedrag en Infecties onder de loep. Een publicatie van het Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit (WKRU) die leerkrachten in het basisonderwijs inspiratie en concrete handvatten biedt om in de klas zelf met wetenschap bezig te gaan.

Het lesmateriaal is ontwikkeld in samenwerking met toponderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen, leerkrachten uit het basisonderwijs en pabostudenten.

Vanaf woensdag zijn alle materialen en filmpjes die horen bij de projecten uit het boek ook te bekijken op Wkru.nl/boek. De filmpjes zijn praktijkvoorbeelden die laten zien hoe kinderen zelf onderzoek uitvoeren, hoe leraren hen begeleiden en hoe het onderzoek stapsgewijs vorm krijgt.

Astronaut André Kuipers schreef in het boek een aanbeveling: "Kinderen zijn van zichzelf ontzettend nieuwsgierig. Ze willen alles weten. Wetenschap is heel leuk. En dat is ook precies wat de onderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen en docenten uit de praktijk heel knap laten zien met dit boek."

Via Nieuwsbank.nl

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres