Prinses Margriet reikt prijzen Finale Prinses Christina Klassiek Concours uit

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden reikt zondagmiddag 12 mei de prijzen uit van de Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours 2024. De finale vindt plaats in Amare in Den Haag. Prinses Margriet is lid van het Comité van Aanbeveling van het Prinses Christina Concours. Dat meldt de Rijksoverheid.

Ruim 300 jonge musici hebben dit jaar deelgenomen aan de voorrondes van het Klassiek Concours. Uit deze rondes zijn zes toptalenten geselecteerd voor de finale, waarin zij optreden voor de jury en publiek. Na het juryberaad reikt Prinses Margriet de prijzen uit. De juryvoorzitter is dit jaar oud-prijswinnaar sopraan Laetitia Gerards.

Muziekeducatie en talentontwikkeling 

Het Prinses Christina Concours laat kinderen en jongeren kennismaken met muziek en stimuleert hen in hun muzikale ontwikkeling. Met onder meer concoursen voor klassiek, jazz en compositie, een rijdende concertzaal (de Classic Express) en De Muziekwedstrijd voor de allerjongsten is het Prinses Christina Concours een toonaangevend platform voor muziekeducatie en talentontwikkeling.

Door: Nationale Onderwijsgids