Taalcursussen van de Radboud Universiteit vallen erg in de smaak bij deelnemers

Russisch leren omdat je de Russische taal mooi vindt. Spaans leren omdat je graag meerdere talen wil leren spreken. De cursisten van de Radboud Universiteit hebben allemaal hun eigen reden om een taalcursus te gaan volgen. Twee van hen leggen graag uit waarom ze een cursus bij In’to volgen. Dat meldt de Radboud Universiteit.

Tijdens zijn studie startte Riccardo Carraro een cursus Spaans. Hij begon met het leren van de taal, omdat het Spaans veel overeenkomsten heeft met het Italiaans. En dat is zijn moedertaal. Als student zijnde kreeg hij korting en de cursussen worden op de universiteit zelf gegeven zorgen ervoor dat hij zich inschreef voor een cursus van In’to Languages.

A2-niveau 

Inmiddels heeft Riccardo al aan vier cursussen meegedaan. De Spaanse taal beheerst hij nu op A2-niveau. De docent, Silvia, zorgde ervoor dat hij door bleef leren. Haar lessen zijn volgens Riccardo erg interessant. De focus ligt vooral op oefenen en spreken en minder op grammatica. Tijdens de lessen zijn de cursisten vooral bezig met praten.

Online tijdens de coronapandemie 

Eline Huls wilde al Russisch leren toen ze veertien was. De cursussen Russisch van In’to had ze al een tijdje als ‘favoriet’ opgeslagen in haar internetbrowser. Tijdens de coronapandemie werden de cursussen online aangeboden en dat sprak Huls wel aan. In 2021 begin ze met de cursus Russisch en inmiddels is ze al negen cursussen onderweg. Een cursus duurt normaal gesproken acht weken, maar gaan volgens Huls zo voorbij. “Dan wil je ook de volgende cursus gaan volgen.”

Samen met anderen iets nieuws leren 

Het leukste aan de cursussen vindt Huls dat je samen met anderen iets nieuws leert. De cursussen zijn namelijk in groepsverband. Ook de docent is belangrijk. “Het enthousiasme van Natascha (de docent) is aanstekelijk. Je kunt merken dat ze het leuk vindt om anderen Russisch te leren.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk