Julian Sembiring opent dj-school met workshops voor alle leeftijden

De 26-jarige Julian Sembiring opende zondag 11 februari zijn eigen dj-school in Groningen. Hij wil alle Groningers graag leren draaien.  In de met felle kleuren verlichte ruimte gaan de workshops plaatsvinden. DJ School Illianos is te vinden in de Asingastraat. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. 

Toen Julian twaalf jaar oud was ging hij sparen voor zijn eerste mengtafel. Er waren toen nog geen dj-lessen of uitlegvideo’s op YouTube, dus hij probeerde maar wat uit. Na het afronden van een muziekopleiding is Sembiring een vaste dj bij danceclub Donovan’s in de Peperstraat in Groningen.

Coronapandemie 

Tijdens de coronapandemie, waarin alles stil komt te liggen, willen vrienden van Sembiring steeds vaker dj-les van hem. Sembiring geeft les op de zolder in het huis van zijn ouders, daar heeft hij een eigen studio.

Workshops 

In april 2023 investeert Sembiring in zijn bedrijf zodat hij kan beginnen met het geven van workshops. Inmiddels geeft hij deze aan jong én oud. Aan enthousiaste kinderen, maar ook aan vijftigers en zestigers. “Laat had ik nog een stelletje in de studio die een workshop kwam volgen”, lacht Sembiring.

Verschillende muzikale genres 

Het verschil tussen de cursisten is dat ze houden van verschillende muzikale genres. Sembiring ziet tijdens de workshops namelijk van alles voorbijkomen. Denk daarbij techno en rock, maar ook kinderliedjes zijn populair. “Dat is het leuke van dj zijn, je kan met alle soorten muziek aan het werk”, aldus Sembiring.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk