Van Roosmalen kreeg hulp van Pechtold met oefenvragen theorie-examen

Alexander Pechtold, directeur van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), heeft Marcel van Roosmalen geprobeerd te helpen met oefenvragen voor zijn theorie-examen. De oud-politicus was te gast in het programma Van Roosmalen & Groenteman, onder meer om te praten over de problemen die Van Roosmalen heeft met het halen van zijn rijbewijs.

Vooral het theoriegedeelte lijkt voor Van Roosmalen een onneembare horde. In de podcast Weer Een Dag klaagt de reportageschrijver daar al tijden over. Hij vindt de vragen vaak niet ter zake doen en de vraagstelling pietluttig.

Oefenen

Pechtold vertelde Van Roosmalen dat het examen een kwestie van oefenen is. "Dus heb ik 65 vragen voor je meegenomen. Ik wil best een paar vragen met je oefenen", zei de CBR-directeur.

Uiteindelijk kreeg Van Roosmalen twee vragen om te beantwoorden die hij allebei fout had. "We hebben nul uit twee", constateerde Pechtold. Hij zei ook nog dat hij streng moest zijn voor Van Roosmalen. "Dat zijn mijn collega's ook."

Op latere leeftijd je rijbewijs halen 

"Maar weet je", zei Pechtold aan het eind van de kleine oefensessie. "Zelfs op latere leeftijd kun je je rijbewijs halen." Daarna overhandigde hij het boek Man zonder rijbewijs van Oek de Jong aan de 55-jarige Van Roosmalen. "Hij was in de zestig en toch haalde hij het." Van Roosmalen zei blij te zijn met het cadeau. "Maar ik hoop toch dat er een oplossing komt. Ik wil gewoon een menswaardig theorie-examen."

Door: ANP