Cursus filosofie voor kinderen in bibliotheek Eibergen

Op 9 februari start in de bibliotheek in Eibergen een cursus filosofie. Deze is bedoeld voor kinderen uit de oudste groepen van het basisonderwijs. Rudis Wensink heeft de cursus opgezet. Hij is meer dan 25 jaar werkzaam geweest in het basisonderwijs en zijn cursus is voor kinderen van 8 tot 12 jaar oud. In totaal zullen de kinderen zes dagen de cursus volgen. Dit staat op de website van de Bibliotheek Oost-Achterhoek.

De cursus filosofie van Rudis Wensink vindt vanaf 9 februari tweewekelijks plaats op donderdagmiddag. Er zullen meerdere thema’s aan het licht komen. Zo gaan ze bijvoorbeeld in gesprek over wat hen precies blij maakt, of alle vragen een antwoord hebben en wanneer iets normaal is. De bijeenkomsten worden geopend met een verhaal. Daarna kunnen de kinderen met elkaar in gesprek gaan over het verhaal. Het doel is om de kinderen te leren creatief nadenken over het verhaal en kritisch te denken. Daarnaast is de cursus bedoeld om de kinderen beter te leren redeneren.

De bijeenkomsten zullen ongeveer een uur duren en starten om 15:30. Er zitten kosten verbonden aan de cursus. Voor meer informatie kan de website van de bibliotheek geraadpleegd worden. Dat kan via deze link. Opgave is nog mogelijk tot eind januari.

Door: Nationale Onderwijsgids