Week 40: Meer lezen als leraar, labradorpup Max en Waku Waku

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag?

Maandag: Waarom je als leraar meer zou moeten lezen 

Leraren die zelf veel lezen zijn een belangrijk rolmodel voor hun leerlingen. Ook besteden ze in de klas meer tijd aan lezen. Daarom onderzoekt Wenckje Jongstra praktische manieren om leraren meer te laten lezen. “Hoe kun je een leerling adviseren welk boek bij hem past, als je zelf geen jeugdliteratuur leest?”

Dinsdag: Deelnemers nieuwe reeks familiespelshow Waku Waku bekend

Dylan Haegens, Dionne Slagter, Hugo Kennis, Ron Boszhard, Marije Zuurveld, Bizzey, Kim-Lian van der Meij, Jasmine Sendar en Jeangu Macrooy gaan onder anderen meedoen met de nieuwe reeks van het tv-programma Waku Waku. Dit heeft omroep KRO-NCRV bekendgemaakt.

Woensdag: Labradorpup Max zorgt voor lachende gezichten op het Metzo College

Het Metzo College in Doetinchem heeft sinds een paar weken een schoolhond. Labradorpup Max is super schattig en heeft volgens de leiding van de school ook een positief effect op de leerlingen.

Donderdag: Familieserie Lampje met hoofdrol voor Gijs Naber deze winter te zien bij NPO

De familieserie Lampje is deze winter te zien bij de NPO. Vanaf dinsdag 6 december zijn de vier delen van de serie met in de hoofdrol Gijs Naber te streamen op NPO Start, en vanaf 2 januari zijn de afleveringen lineair te bekijken op NPO Zapp. Dat heeft de VPRO donderdag gemeld.

Vrijdag: Studenten mogen binnen de zorglocaties van De Zorggroep gaan wonen

De Zorggroep gaat op locaties in Baarlo en Venlo enkele studenten een kamer aanbieden tegen een fijne prijs. In ruil hiervoor moeten de studenten wel een aantal uren besteden aan vrijwilligerswerk. De Zorggroep werkt hiervoor samen met Roommit.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk