Medewerker van muziekscholen ontvangt tweede aangifte vanwege zedendelict

Tegen de 22-jarige medewerker van twee muziekscholen in Amersfoort en Soest is een tweede aangifte van een zedendelict binnen, zegt het OM. De Amersfoorter werd vorige week dinsdag aangehouden door de politie vanwege een andere aangifte wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag in zijn functie als medewerker. Het OM moet nog beoordelen of de tweede aangifte leidt tot een verdenking van een strafbaar feit.

Of de tweede aangifte gedaan is door een leerling van een van de muziekscholen, kon het OM niet zeggen. Afgelopen vrijdag is de verdachte voorgeleid. De rechtbank besloot dat hij in ieder geval nog veertien dagen vast blijft zitten. De politie zei eerder dat de man mogelijk bij meerdere strafbare feiten betrokken is.

Werkzaam als ondersteuner 

De verdachte werkte op de School voor Talent Muziek, onderdeel van Scholen in de Kunst in Amersfoort en de Bachschool in Soest. Op de website van eerstgenoemde instelling schreef de directie vorige week dat hij werkzaam was als ondersteuner en niet als docent, dirigent of begeleider. Hij is inmiddels ontslagen. "Hoe het onderzoek verder ook verloopt, het is uitgesloten dat de voormalig medewerker nog terugkeert op de Bachschool of bij Scholen in de Kunst."

Seksueel grensoverschrijdend gedrag 

De directie schreef verder dat ze begin deze maand een melding kreeg over seksueel grensoverschrijdend gedrag door de medewerker. "De melding werd gedaan door een minderjarige leerling van de Bachschool in Soest. Wij hebben naar aanleiding van deze melding direct contact opgenomen met de zedenpolitie en onze externe vertrouwenspersoon ingelicht."

In het bericht stond verder dat de directie geen aanleiding heeft te denken dat meer leerlingen hiermee te maken hebben gehad.

Door: ANP