Koning Willem-Alexander opent de Cruyff Legacy Summit

Zijne Majesteit de Koning opent woensdagmiddag 21 september de Cruyff Legacy Summit. Op deze bijeenkomst staat het maatschappelijk gedachtegoed van Johan Cruijff centraal. In de Johan Cruijff ArenA spreken onder meer Jordi Cruijff, Sarina Wiegman, Arsène Wenger, Ronald Koeman en Frank Rijkaard over onderwerpen als leiderschap en inclusiviteit. De summit vindt plaats ter ere van het 25-jarig bestaan van de Johan Cruyff Foundation en wordt mede georganiseerd door het  Johan Cruyff Institute. Dat meldt de Rijksoverheid. 

Johan Cruijff vertaalde na zijn voetbalcarrière zijn visie van het veld naar maatschappelijke initiatieven en richtte de Cruyff Foundation en het Johan Cruyff Institute op. Cruijff geloofde in de eindeloze kracht van sport voor kinderen en jeugd zodat zij zich fysiek, sociaal en mentaal kunnen  ontwikkelen. De stichting creëert al 25 jaar wereldwijd sport- en speelruimte op Cruyff Courts en daarbuiten, voor kinderen voor wie het niet vanzelfsprekend is om te sporten en te bewegen. Bij het Johan Cruyff Institute worden atleten, sport- en business professionals opgeleid tot managers in de sport.

De Open Dag 

Voorafgaand aan de summit bezoekt de Koning op sportcomplex De Toekomst in Amsterdam De Open Dag. Dit is een jaarlijks terugkerende dag voor kinderen met een handicap die sporten kunnen uitproberen en zo ontdekken wat bij hen past. De Koning maakt een rondgang over het sportveld en spreekt met kinderen, sportaanbieders en ambassadeurs.

Door: Nationale Onderwijsgids