Captain Nova is, ondanks avondlockdown, gewoon te zien in de bioscoop

De grote Nederlandse familiefilm Captain Nova gaat, ondanks de avondlockdown, donderdag gewoon draaien in de bioscopen. De film met in de hoofdrollen Anniek Pheifer, Kika van den Vijver en Sander van de Pavert moet een van de grote bioscoophits worden in de kerstmaand.

Producent Keplerfilm en distributeur Gusto laten zaterdag weten "dat we het juist nu, in deze lastige tijden, als onze taak zien om mensen afleiding te bieden". De film opende half oktober met veel succes het festival Cinekid.

Captain Nova 

Captain Nova speelt zich af in 2050, als de aarde door een milieuramp vrijwel onbewoonbaar is geworden. De gevechtspiloot Nova (Anniek Pheifer) krijgt de geheime opdracht terug te reizen in de tijd om de ramp te voorkomen. Maar een bijwerking van het tijdreizen is dat Nova weer jong wordt en neerstort als twaalfjarige (Kika van de Vijver). Niemand neemt haar en haar boodschap serieus.

Soof 3

Een andere grote release in de nu geplande lockdown-periode is de romantische komedie Soof 3. Distributeur Dutch FilmWorks laat desgevraagd weten nog geen besluit te hebben genomen over de uitbreng van deze film. Soof 3 werd een jaar geleden ook al uitgesteld vanwege de winterlockdown van 2020.

Veel minder bezoekers in theaters en bioscopen 

Bioscopen mogen vanaf zondag tot 17.00 uur open zijn. Ook de anderhalvemeterregel geldt weer. Dit betekent dat de theaters veel minder bezoekers kunnen ontvangen.

Door: ANP