Bibliotheek van de Radboud Universiteit dit jaar het decor van Groot Dictee

Het Groot Dictee der Nederlandse taal wordt dit jaar op zaterdag 6 november uitgezonden vanuit de bibliotheek van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het is de vierde keer dat het dictee wordt uitgezonden op NPO Radio 1. Presentator Frits Spits van programma De Taalstaat is opnieuw de gastheer van de taalwedstrijd.

In tegenstelling tot vorig jaar, toen het dictee noodgedwongen vanuit de radiostudio in Hilversum te horen was, wordt de spellingstrijd dit jaar weer vanaf locatie uitgezonden. In de Nijmeegse universiteitsbibliotheek nemen ook weer verschillende prominenten de pen ter hand. De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls, thrillerschrijver Thomas Olde Heuvelt, GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld, boswachter Tim Hogenbosch, cabaretier/columnist Pieter Derks en De ochtend van 4-presentator Margriet Vroomans testen hun taalkennis. Het dictee is geschreven door schrijver Wim Daniels. Oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet leest voor.

Alleen nog op de radio

Het Groot Dictee der Nederlandse taal is sinds vier jaar alleen nog op de radio te beluisteren. Daarvoor werd het jarenlang op televisie uitgezonden vanuit de Eerste Kamer in Den Haag. Omroep NTR stopte er in 2017 mee omdat de kijkcijfers te laag waren.

Door: ANP