Het IUPAC World Chemistry Congress komt voor het eerst naar Nederland

Van 18 tot en met 25 augustus 2023 vindt de wereldchemieconferentie van The International Union of Pure and Applied Chemistry (IUPAC) plaats in Den Haag. Het is de eerste keer dat je deze conferentie in Nederland kunt bijwonen. Circa 2.500 chemici uit de hele wereld komen samen in Den Haag om doorbraken in hun onderzoek te delen, ideeën uit te wisselen en inspiratie op te doen. Dit meldt NWO.

De KNCV en NWO nemen de organisatie voor hun rekening. Zodoende vindt het jaarlijkse chemiecongres CHAINS, georganiseerd door NWO met KNCV als partner, in 2023 geïntegreerd in de wereldchemieconferentie plaats. Locatie van de conferentie is het World Forum in Den Haag. Commissieleden zijn onder andere Ben Feringa (Honorary Chair), Floris Rutjes (chair Local Organizing Committee), Petra de Jongh en Hermen Overkleeft (co-chairs Scientific Program Committee).

Over IUPAC

In 1919 werd IUPAC opgericht door chemici als neutrale en objectieve wetenschappelijke organisatie vanuit industrie en academie met een gemeenschappelijk doel: het wereldwijd verbinden en versterken van de chemische community ter bevordering van de chemische wetenschappen. IUPAC is de International Union of Pure and Applied Chemistry (IUPAC) en is wereldwijd de autoriteit op het gebied van chemische nomenclatuur en terminologie, inclusief de naamgeving van nieuwe elementen in het periodiek systeem, gestandaardiseerde meetmethodes, atoommassa’s en veel andere data. Daarnaast zet IUPAC zich in voor de verspreiding van wetenschappelijke objectieve expertise voor het oplossen van wereldwijde maatschappelijke uitdagingen waarin chemie een rol speelt met als kroonjuweel de IUPAC World Chemistry Congress.

Kijk voor alle informatie op www.iupac2023.org.

Door: Nationale Onderwijsgids