Lesmateriaal van leescampagnes CPNB straks op één website te vinden

De lesmaterialen bij de grootste leesbevorderende jeugdcampagnes Kinderboekenweek, Kinderjury,  De Nationale Voorleesdagen en Nederland Leest Junior zijn voortaan te vinden op één plek: cpnb.onderwijs.nl. Ook de digitale lespakketten en andere inspirerende materialen zijn daar te downloaden. Dit meldt CPNB.

Onderwijscoördinator Roos de Ridder: “Alle lesmaterialen zijn straks op één plek te vinden. Dit maakt het voor leerkrachten makkelijker en leuker om het hele jaar rond met enthousiasme te werken aan meer leesplezier in de klas en in de kinderopvang.”
 

Eigen archief met inspiratie

Stichting CPNB verzorgt al jaren (les)materialen voor scholen bij de bekende leesbevorderende campagnes. Deze waren te bestellen en te downloaden via de afzonderlijke websites van deze campagnes. Om het voor leerkrachten makkelijker te maken, zijn de te bestellen materialen en de online lespakketten voortaan op één plek te vinden. Op deze manier hebben leerkrachten op elk moment van het schooljaar beschikking tot gekochte materialen en bouwen ze aan een eigen archief op vol inspiratie. Daarnaast is er op het platform ruimte voor nieuws en inspirerende tips rondom leesbevordering voor kinderopvang en primair onderwijs. Op deze manier worden meer leesplezier, meer leestijd en meer boeken in de klas en de kinderopvang makkelijker.
 
Van 20 april tot 2 juni kunnen scholen, kinderopvang en leesconsulenten via de nieuwe website alle materialen bestellen voor de campagnes Kinderboekenweek 2021, Nederland Leest Junior 2021, De Nationale Voorleesdagen 2022 en De Kinderjury 2022. De materialen kunnen worden opgehaald bij de lokale boekhandel.
 
Door: Nationale Onderwijsgids