Carry Slee schrijft boek over gevaren van fake news op school

Carry Slee komt in mei met een nieuw boek. Fake!, over de gevaren van fake news, verschijnt 19 mei, maakte haar uitgeverij vrijdag bekend.

In Fake! belandt Emiel, een nieuwe jongen op school, in het ziekenhuis. Meteen daarna verschijnt er een filmpje op YouTube waarin Levi, een klasgenoot die eerder ruzie had met Emiel, hem van de vesting bij het park trapt. Levi beweert dat het filmpje fake is, maar niemand gelooft hem. Op school wordt hij geschorst en op internet krijgt Levi woedende reacties voor zijn kiezen.

Carry Slee is met met bijna 6 miljoen verkochte exemplaren en een kast vol prijzen een van de meest succesvolle schrijvers van Nederland. Zij schrijft sinds 1989 gemiddeld drie boeken per jaar, met als grootste successen Spijt! en Afblijven!. Er werden meerdere romans verfilmd en bewerkt voor het theater.

Slee won in 2014 de Bob Angelo Penning, de belangrijkste Nederlandse prijs op het gebied van lhbti-emancipatie. "Een hele generatie groeit dankzij Slee op met lievelingsboeken waarin het gewoon is om lesbienne, homo, bi of transgender te zijn", vond de jury.

Door: ANP