Koningin Máxima brengt bezoek aan coaching academie voor jonge vrouwen

Hare Majesteit Koningin Máxima brengt maandagmiddag 8 maart, Internationale Vrouwendag, een digitaal werkbezoek aan Elance Academy. Koningin Máxima spreekt met medewerkers, coaches en deelnemers van Elance over de verschillende coaching programma’s en het werken aan bewustwording en onafhankelijkheid. Dit meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Het online werkbezoek start met een gesprek met oprichter Aytun Aydin en een aantal medewerkers van Elance Academy over het ontstaan van de organisatie, over coaching en over de ambitie om kansen te creëren zodat de deelnemers zich kunnen ontwikkelen tot sterke vrouwen en rolmodellen voor de volgende generatie. Vervolgens gaat Koningin Máxima in gesprek met deelnemers en coaches van het programma ‘Strong Girls Young’. Dit programma is gericht op meisjes in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Zij worden geholpen bij het creëren van een krachtig zelfbeeld en bij het werken aan persoonlijke doelen en dromen. De coaches zijn studenten die stage lopen bij Elance.

Hierna vertellen deelnemers en coaches van het programma ‘Strong Girls XL’ over hun ervaringen. ‘Strong Girls XL’ biedt jonge vrouwen van 18 tot 27 jaar ondersteuning bij het vinden van een goede balans tussen werk, studie en privé. Het werkbezoek wordt afgesloten met een gesprek over Elance Work, een programma waarbij jonge vrouwen worden begeleid en worden gekoppeld aan organisaties in technische sectoren die op zoek zijn naar vrouwelijk talent.

Coaching door vrouwelijke rolmodellen

Bij Elance Academy worden meisjes en jonge vrouwen gecoacht door vrouwelijke rolmodellen. Ze worden begeleid bij onder meer het maken van de juiste schoolkeuze, bij het ontwikkelen van een helder toekomstperspectief en bij het vergroten van hun netwerk. Elance werkt aan gelijke kansen voor vrouwen door de verbinding te leggen tussen culturele achtergronden, tussen vrouwen onderling en tussen beleid, onderwijs en werk.

Elance Academy is één van de deelnemers aan het Oranje Fonds Groeiprogramma.

Door: Nationale Onderwijsgids