HAN komt met nieuw aanbod cursussen en opleidingen voor docenten

Vanaf vandaag biedt de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) post-hbo opleidingen, cursussen en trainingen voor professionals uit het onderwijs aan onder de naam Educatie PRO. Dit post-initieel aanbod werd voorheen aangeboden door de ILS Academie en de Pabo Academie, die nu hun krachten bundelen. Dit meldt de HAN.

De Academie Educatie is één van de veertien academies van de HAN en kwalificeert en professionaliseert ondernemende, nieuwsgierige en zelfbewuste leraren. De Academie Educatie is de thuisbasis voor tal van lerarenopleidingen en andere opleidingen op educatief gebied. HAN Educatie PRO verzorgt de post-hbo opleidingen, cursussen en trainingen voor docenten uit zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs en mbo.

Professionaliseringsaanbod primair onderwijs

Het post-initieel aanbod voor docenten in het primair onderwijs bestaat uit post-hbo opleidingen en trainingen op maat. Denk hierbij aan opleidingen voor Vakleerkracht Bewegingsonderwijs, Cultuurbegeleider en Expert Jonge Kind. Daarnaast wordt het Doorstroomprogramma Onderwijsassistent aangeboden, gericht op onderwijsassistenten met de ambitie om leraar basisonderwijs te worden.

Professionaliseringsaanbod voortgezet onderwijs en mbo

HAN Educatie PRO biedt daarnaast diverse cursussen, trainingen, workshops, coaching en begeleide intervisie voor docenten uit het vo en mbo aan. Deze zijn bedoeld voor docenten, werkplekbegeleiders, onderzoeksbegeleiders en schoolopleiders. Alles is gericht op het gezamenlijk opleiden en werken aan goed onderwijs. Een deel van de cursussen van HAN Educatie PRO kan ook op de eigen locatie worden gegeven op dagen en tijden die deelnemers het beste uitkomen.

Door: Nationale Onderwijsgids