Het gaat maar door: opnieuw kijkrecord voor kennisquiz De Slimste Mens

De recordreeks van De Slimste Mens blijft doorgaan. Woensdagavond keken bijna 2,4 miljoen mensen naar de kennisquiz op NPO 2 en daarmee behaalde het programma opnieuw een kijkcijfferrecord, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Het programma beleeft tot nu toe zijn beste seizoen ooit. De afleveringen trekken steeds rond de 2 miljoen kijkers en ook maandag en dinsdag werden al records gebroken met respectievelijk 2,24 miljoen en 2,36 miljoen kijkers. De winnaar van de huidige reeks wordt vrijdagavond bekend tijdens de finale.

De beste speler van de kwartfinale was zanger Rob Kemps van de Snollebollekes. Cabaretier Tijl Beckand versloeg in het laatste spel nipt NPO-coryfee en radiomaker Caroline Brouwer. Donderdag komt er een nieuwe kandidaat bij: Emma Wortelboer, de op een na beste speler van dit seizoen.

Ondanks de hoge kijkcijfers moet De Slimste Mens het doen met een vierde plaats op de lijst van best bekeken tv-programma's van de dag. Het journaal van 20.00 uur (2,7 miljoen), de inauguratie van Joe Biden (2,6 miljoen) en de persconferentie op NPO 1 (2,4 miljoen) trokken meer kijkers.

Door: ANP