Normal_rss_entry-261755

Boekhandels moeten worden aangemerkt als essentiële winkels. Die oproep doet de voltallige boekenbranche dinsdag in een brief aan alle fracties in de Tweede Kamer. Het verzoek is ingediend door de Koninklijke Vereniging van het Boekenvak, boekenkoepel CPNB, de Koninklijke Boekverkopersbond (KBb) en de Groep Algemene Uitgevers.

Zij stellen dat "boeken essentieel voor de geest zijn in deze zware tijden. Boeken vervullen een vitale functie, ook als het gaat om meningsvorming en debat". De boekenorganisaties verwijzen naar Duitsland, waar de politiek deze status aan boeken heeft gegeven. Zij pleiten ervoor de Nederlandse boekwinkels de kans te bieden een afhaalloket te openen voor van tevoren, online bestelde literatuur.

#Ikleesthuis

Het CPNB kondigt verder dinsdag aan met een nieuwe coronacampagne te komen. De hashtag #Ikleesthuis wordt weer in het leven geroepen en later deze week opnieuw gelanceerd. Ook zullen er weer spotjes op radio en tv en sociale media komen om het lezen onder de aandacht te brengen.

Mede dankzij een intensieve campagne van de boekensector groeide tijdens de lockdown de interesse in lezen. Vooral jeugdboeken deden het erg goed tijdens de eerste lockdownperiode.

Door: ANP