Zwemleraren: lastig om kinderen met beperking goed te begeleiden

Zwembadmedewerkers geven vaak aan dat zij het moeilijk vinden om kinderen met beperkingen of ontwikkelingsproblemen goed te begeleiden in hun zwemlessen. De stichting Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) wil daarom van kinderen en ouders weten hoe zij dit ervaren en dit meenemen in het beleid. Dit meldt Balans.

De NRZ geeft Nationale Zwemdiploma’s A, B en C uit en staat garant voor de kwaliteit van de zwemlessen die door aangesloten zwemlesaanbieders gegeven worden. Zwemleraren ervaren vaak dat het lastig is om kinderen met beperkingen goed te begeleiden tijdens de lessen, en daarom wil de NRZ goed onderzoeken hoe dit beter kan, zodat de zwemlessen ook voor kinderen met extra ondersteuningsbehoeften veilig en van goede kwaliteit zijn. Samen met oudervereniging Balans heeft de NRZ nu een online vragenlijst samengesteld om meer inzicht te krijgen in hoe ouders aankijken tegen zwemlessen voor kinderen met beperkingen.

Ook de visie van de kinderen zelf is belangrijk voor de NRZ. De stichting wil luisteren naar wat kinderen met speciale ondersteuningsbehoeften zelf vinden van de zwemlessen en de begeleiding die ze daarbij krijgen.

Voor ouders is de online vragenlijst nu beschikbaar, deze is hier te vinden.

Door: Nationale Onderwijsgids