Midzomer Mokum: clinics, workshops en zomerschoolprogramma's

Amsterdam organiseert deze zomer voor kinderen en jongeren tot 23 jaar Midzomer Mokum. Naast clinics en workshops zijn ook zomerscholen onderdeel van Midzomer Mokum.In het primair en voortgezet onderwijs zijn bijna 3500 plekken gecreëerd met twee- tot drieweekse zomerschoolprogramma’s. Hiermee kunnen de leerlingen de opgelopen achterstand inhalen en extra ondersteuning krijgen. Dit meldt gemeente Amsterdam.

Op pleintjes, in sportparken, in buurthuizen, in theaters in stadsdelen, wijken en buurten wordt deze zomer van alles georganiseerd: sport- en zomerkampen, dansen in het park en meerdaagse workshops. Zo geven mariniers bootcamps op het Marineterrein bij het Scheepvaartmuseum en zijn er de ‘Amsterdamse Waterspelen’. Ook kunnen jongeren in workshops aan de slag met een theaterstuk over discriminatie en is er ‘MeidenMakenMode’, waar kleding wordt ontworpen en gemaakt. De ‘Patta Summerschool’ wordt een plek waar succesvolle rolmodellen jongeren in uiteenlopende workshops en masterclasses ondersteunen in het ontwikkelen van talenten en passies. 
 

Zomerschool

Onderdeel van Midzomer Mokum zijn de zomerscholen die worden georganiseerd door het onderwijs. In het primair en voortgezet onderwijs zijn bijna 3500 plekken gecreëerd met twee- tot drieweekse zomerschoolprogramma’s. Hiermee kunnen de leerlingen de opgelopen achterstand inhalen en extra ondersteuning krijgen. Kinderen worden via de eigen school aangemeld.
 

Waarom MidzomerMokum

Om het leven van kinderen en jongeren tot 23 jaar na de coronacrisis en het vele thuiszitten weer wat leuker, gezelliger en ook leerzaam te maken, organiseert Amsterdam in de zomervakantie van 4 juli tot en met 16 augustus in de hele stad zo ongeveer 700 culturele en sportieve activiteiten. Alle activiteiten worden uitgevoerd volgens de richtlijnen en kaders van het RIVM, zodat iedereen veilig kan deelnemen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids