Normal_spaarvarken_spaarpot_sparen_geld_pensioen

Koningin Máxima opent dinsdagochtend 5 november 2019 in Utrecht de negende editie van de Pensioen3daagse. Op de openingsbijeenkomst, georganiseerd door pensioenfonds ABP en Wijzer in geldzaken, staat de vraag centraal hoe mensen geholpen kunnen worden zicht te krijgen in hun pensioen en zo nodig actie te ondernemen. Dit meldt Rijksvoorlichtingsdienst.

ABP wil deelnemers meer inzicht en overzicht bieden in hun pensioensituatie met onder meer de pensioenpot. Dit is een visualisatie die mensen laat zien wat ze aan pensioen hebben opgebouwd. Daardoor kunnen zij zich meer verdiepen in hun pensioen. Volgens ABP doen vrouwen dit echter veel minder. Het pensioenfonds start daarom met het jaarprogramma Financieel Fit voor vrouwen die deelnemer zijn bij ABP. Tijdens de openingsbijeenkomst spreekt Koningin Máxima met een aantal vrouwen die een training heeft gevolgd om inzicht te krijgen in het eigen financieel gedrag en kennis over hun pensioen te vergroten.
 

Wijzer in geldzaken

Koningin Máxima is sinds 2010 erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken. Vanuit deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en het verstandig omgaan met geld. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om Nederland financieel fitter te maken. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids