Normal_kantoor_baan_ontslag

Op 15 juni vond in Zeeland het WrX Job Festival plaats. Dit festival is geschikt voor iedereen, van studenten tot werkzoekenden die op zoek zijn naar een leuke baan of nieuwsgierig naar de openstaande vacatures in Zeeland. Tijdens het festival konden bezoekers in de Machinefabriek in Vlissingen werk(gevers) in de regio beleven en ervaren. Dit meldt provincie Zeeland.

Het festival was met name ook bedoeld voor schoolverlaters ('class of 2019') die dit jaar eindexamen gedaan hebben en benieuwd zijn naar de mogelijkheden voor een zomerbaan of werken in Zeeland.
Het WrX Job Festival was onderdeel van de Week van de Zeeuwse arbeidsmarkt. Tijdens deze week stond het verbinden van overheid, educatie, bedrijfsleven, jongeren en werkzoekenden centraal tijdens evenementen rondom werken in Zeeland.
 
Zeeland heeft een krappe arbeidsmarkt. Voor de periode tot 2022 is uitgerekend dat in Zeeland zo'n 6.000 vacatures zijn waarvoor geen werknemers zijn. Daarom zetten onderwijs, overheden en bedrijfsleven in Zeeland alles op alles om vacatures vervuld te krijgen, door Zeeuwen en mensen buiten Zeeland te steunen en te verleiden om deze vacatures te vervullen. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids