Normal_campagnebeeldlopersjpg

De Nacht van de Vluchteling vindt dit jaar plaats in de nacht van 15 op 16 juni. Het doel van de Nacht van de Vluchteling is om aandacht te vragen voor miljoenen vluchtelingen die wereldwijd van huis en haard verdreven zijn, en om zoveel mogelijk geld op te halen om hen te helpen. Vorig jaar liepen 5.200 deelnemers mee, waaronder scholieren, studenten en leraren. Dit meldt Stichting Vluchteling.

In Nijmegen begint de Nacht van de Vluchteling in Concertgebouw De Vereeniging en gaat via de Oversteek de Waal over, via Valburg en Elst naar Arnhem-Zuid. Vervolgens lopen de deelnemers via de John Frostbrug de Nederrijn over, waarna zij dwars door het Openluchtmuseum gaan, en finishen in het schitterende Arnhemse Stadsvilla Sonsbeek.

Naast de nachtelijke 40 kilometer Nijmegen-Arnhem, starten tegelijkertijd ook de routes Amsterdam-Haarlem, Utrecht-Amersfoort, Rotterdam-Den Haag en van Herinneringscentrum Kamp Westerbork naar Groningen. Op zaterdag 15 juni zijn er in de vooravond ook routes van 10 en 20 kilometer in Rotterdam en Amsterdam.

Vorig jaar werd met de Nacht van de Vluchteling 1,7 miljoen euro opgehaald door 5.200 deelnemers, waaronder scholen, studenten en leraren. Zo liepen vorig jaar onder andere Olympus College Arnhem, Hyperion Lyceum in Amsterdam, de Haagse Hogeschool en Pabo Hogeschool Rotterdam mee. De opbrengst besteedde Stichting Vluchteling aan schoon drinkwater, voedsel, medische zorg en eerste levensbehoeften voor 100.000 vluchtelingen in Myanmar, Colombia, Jordanië en Ethiopië. De bestemming van dit jaar zal in de zomer bekend worden gemaakt.

Door: Nationale Onderwijsgids