Normal_ipad_tablet_kinderen

In het kader van de komende Kinderboekenweek presenteert Schooltv een nieuwe interactieve schoolplaat: de schrijfkamer van Jozua Douglas, de schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk. Hierin leren kinderen zelf een verhaal te schrijven en hun creativiteit te ontwikkelen. Dit meldt NTR.

De schrijfkamer is de eerste 360 graden schoolplaat van Schooltv met een super-inzoom tool. Via de video’s en spellen in de schoolplaat leren kinderen zelf een verhaal te schrijven en hun creativiteit te ontwikkelen.
 
Jozua Douglas heeft het Kinderboekenweekgeschenk geschreven over het thema vriendschap. In zijn schrijfkamer vertelt hij via tekstblokjes en video’s over het proces van het schrijven. Hoe krijg je inspiratie? Waar moet je op letten? 
 
Door de spellen in de Hoge Hoed en het Schrijfkistje kunnen kinderen met kaartjes toveren en schuiven. Zo leren ze te denken als een schrijver en ontdekken ze welk effect het heeft op de spanning in een verhaal als je bijvoorbeeld gaat schuiven met hoofdstukken.
 
De Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 3 tot en met zondag 14 oktober. Het is alweer de 64e editie en heeft dit jaar vriendschap als thema.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids