Normal_beeldmerkafbeeldingpaulvanloonmetfoeksiaendolfje

Miljoenen kinderen in 24 landen lezen de boeken van Paul van Loon. De in Geleen geboren kinderboekenschrijver put voor zijn verhalen, zo zegt hij zelf, uit ‘de Andere Werkelijkheid’. Vanaf 23 september is die te beleven in het Limburgs Museum in Venlo. Dit meldt Limburgs Museum.

De tentoonstelling Paul van Loon – De Andere Werkelijkheid brengt liefhebbers dichterbij hun helden Dolfje Weerwolfje, Meester Kikker, De Griezelbus en Foeksia de miniheks, en stimuleert kinderen om te lezen. Bovendien is er een exacte en rijdende kopie gemaakt van De Griezelbus uit Paul van Loons gelijknamige boekenserie. 
 
De spannende tentoonstelling over de kinderboeken van Paul van Loon geeft je een kijkje in het hoofd van de populaire schrijver. Bezoek bij volle maan de kamer van Dolfje Weerwolfje, ontmoet Foeksia in het Heksenbos, ontdek Meester Kikker bij de sloot en schuif aan bij Beentjes, de enige echte chauffeur van De Griezelbus.
 
De tentoonstelling is gericht op leesbevordering. Er is een programma ontwikkeld voor leerlingen uit het basisonderwijs. Ook is het mogelijk je kinderfeestje te vieren in de Andere Werkelijkheid van Paul van Loon. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids