Normal_kind_lezen_leren_boek

Op woensdag 4 oktober aanstaande wordt in Utrecht de conferentie Motiverend leesonderwijs gehouden, georganiseerd door de CED-groep. Docenten uit het basis en middelbaar onderwijs, taalcoördinatoren, leesspecialisten, intern begeleiders in het primair, speciaal en voortgezet onderwijs en onderwijsadviseurs zijn van harte welkom om aanwezig te zijn. Dat meldt Leesplein.

Internationaal onderzoek laat zien dat Nederlandse kinderen op leesvaardigheid bovengemiddeld scoren. Qua leesmotivatie blijft de score nog wat achter vergeleken met andere landen. De conferentie is daarom gericht op zowel begrijpend lezen als motivatie. Lezen speelt namelijk een grote rol in het behalen van succes op school en in de toekomst.

Tijdens de conferentie wordt een aantal plenaire lezingen gehouden en staan er workshops op het programma. Allen zijn gericht op inzichten over leesmotivatie. Aan deze lezingen en workshops wordt onder andere medewerking verleend door de CED-Groep, Sardes, de Universiteit Utrecht, de Universiteit Leiden en andere landelijke experts.

Geïnteresseerden die willen deelnemen aan de conferentie betalen voor de gehele dag 295 euro per persoon. Hierbij is een lunch inbegrepen. Voor een halve conferentiedag wordt 195 euro gevraagd, ook inclusief lunch. Als er van één organisatie meer dan twee deelnemers aanwezig zijn, geldt er een korting van  25 euro per persoon. Dag dag duurt van 9.15 tot 16.15 uur. De conferentie vindt plaats in Cursus- en Vergadercentrum Domstad in Utrecht. Verdere informatie is te vinden op de website van de CED-groep. Aanmelden is op die site ook mogelijk.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids