Normal_copyright_stockfreeimages_oudere_student_langstudeerder_studie_lezen_boeken_cursus_thuisstudie

Bedrijven beginnen weer meer te investeren in de ontwikkeling van hun werknemers. Nu de economie weer aantrekt, kunnen steeds meer mensen  een training of opleiding volgen op kosten van de baas. Dit meldt BNR.

Dit blijkt uit cijfers van opleidingsinstituten die BNR verzameld heeft. In 2014 was er een dieptepunt van 16.000 werkzame bedrijven en zzp’ers in de opleidingsbranche, in vergelijking met 19.000 in 2010. Inmiddels trekt dit weer aan en zijn bedrijven meer bereid te investeren in hun personeel.
 
Naast het aantrekken van de economie zijn er andere oorzaken te noemen voor de toename in het aantal trainingen en studies. Zo is er in deze tijd van toenemende krapte op de arbeidsmarkt meer noodzaak voor bedrijven om mensen te behouden. Het aanbieden van trainingen speelt in op de loyaliteit van werknemers. Bovendien is het ook in het voordeel van werkgevers dat de kwaliteiten van hun personeel beter aansluiten op het werk. En voor werknemers zelf biedt meer scholing ook meer kansen op de arbeidsmarkt.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids