Logo_nddho_logo_duurzaamheid

Op 19 mei vindt de Nationale dag voor duurzaamheid in het hoger onderwijs (NDDHO) plaats. De themadag wordt georganiseerd door onder meer ict-samenwerkingsorganisatie SURF en studentennetwerk  Morgen. Op het symposium Groene ict en duurzaamheid dat plaatsvindt op de Vrije Universiteit Amsterdam wordt ook de SustainaBul uitgereikt, de ranglijst van Nederlandse univeristeiten en hogescholen op het gebied van duurzaamheid. Het overkoepelende thema van deze derde editie is 'Connecting Changemakers'. Dit meldt NDDHO.

Het evenement is interessant voor iedereen  die geïnteresseerd is in duurzaamheid en de toepassing van ict om in het hoger onderwijs en onderzoek duurzamer te werken. Het programma bestaat uit plenaire lezingen - van keynote speakers Jacqueline Cramer (wetenschapper en oud-politica) en Thiemo Heilbron (bioloog) -  en parallelsessies over vragen als: hoe kan ict duurzaamheid bewerkstelligen in het onderwijs, hoe kunnen we de ict zelf verder 'vergroenen' en welke 'green skills' zijn nodig en gewenst in het onderwijs?

Het symposium vindt plaats op 19 mei op de Vrije Universiteit Amsterdam. Deelname is gratis. Meer informatie over het programma en inschrijven op www.nddho.surf.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids