Normal_groente

Wageningen University biedt vanaf januari 2015 voor het eerst Massive Open Online Courses (MOOC's) aan. De eerste online cursussen hebben wereldwijde belangstelling getrokken. Bijna 40.000 mensen uit 196 landen hebben zich aangemeld voor de eerste MOOC’s. Dit meldt Wageningen University. 

De universiteit start deze maand met het aanbieden van twee cursussen. De eerste MOOC heet 'Introduction to Nutrition - Food for Health', de andere is getiteld 'Growing our future food: Crops'.  Beide cursussen duren elk ca. acht weken duren. Bij de keuze van de onderwerpen heeft Wageningen University zich laten leiden door het mondiale vraagstuk van hoe in 2050 meer dan negen miljard mensen veilig en gezond te voeden en tegelijkertijd de aanslag op de leefomgeving drastisch te verminderen. De eerste cursus, de inleiding in voeding en gezondheid, startte op 12 januari.

In totaal hebben zich bijna 40.000 geïnteresseerden Die komen uit 195 landen. Naast ca. duizend deelnemers uit Nederland zelf, komen er veel uit de VS en uit India, maar ook uit landen als Kazachstan, Myanmar, Nigeria, Turkmenistan of Tonga. Het merendeel van de aanmelders heeft een academische achtergrond, een deel heeft ook een opleiding vergelijkbaar met het Nederlandse vwo. Qua leeftijd zitten de meeste deelnemers in de categorie van 26 tot 40 jaar (ca. 44%). Voor de cursus over voeding hebben zich iets meer vrouwen dan mannen aangemeld. Aan de tweede cursus, startend op 26 januari, over gewasteelt in de toekomst doen meer mannen mee. Wageningen University verwacht dat van de 40.000 aangemelde deelnemers zo'n 5.000 de cursus zullen afmaken.
 
© Nationale Onderwijsgids