Normal_royal_wedding_stockholm_2010-konserthuset-398
Koningin Máxima zal aanwezig zijn op het jubileumsymposium van Blijf van m'n lijf. Ter ere van het 40-jarige bestaan van Blijf van m'n lijf wordt er een symposium gehouden over de geschiedenis van de vrouwenopvang en de toekomstige uitdaging in de strijd tegen uitbuiting en huiselijk geweld. De koningin lanceert een nieuwe app. Dit meldt Blauw Bloed. 
 
De Rijksvoorlichtingsdienst heeft donderdag laten weten dat Koningin Maxima op dinsdag 14 oktober acte de présence zal geven op het symposium. De koningin zal een nieuwe app lanceren tijdens het evenement. De app Ican helpt vrouwen die zijn mishandeld door hun partner om te herstellen en hun zelfvertrouwen weer op te bouwen. 
 
Stichting Blijf Groep organiseert samen met brancheorganisatie Federatie Opvang en Atria Kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis in Nederland het symposium. Blijf Groep zet zich in om huiselijk geweld te voorkomen en te stoppen. Ook proberen ze uitbuiting in relaties tegen te gaan en de slachtoffers te helpen. De organisatie richt zich niet alleen op vrouwen; maar ook op mannen en kinderen.
 
Het symposium wordt gehouden in het Koninklijk Instituut van de Tropen in Amsterdam en duurt van 9 tot 14.00 uur. 
 
© Nationale Onderwijsgids