Introduction to Communication Science, MOOC, UvA

AMSTERDAM - De gratis online cursus 'Introduction to Communication Science' van de Universiteit van Amsterdam (UvA) is met erg veel enthousiasme ontvangen; circa 2600 mensen hebben zich ervoor aangemeld. Dat meldt Communicatieonline.nl.

Docent Rutger de Graaf is erg blij met het resultaat ervan. "We zijn blij met het grote aantal enthousiaste reacties. Zeker gezien het feit dat we dit met die studie Communicatiewetenschap als pilot hebben opgezet, minimale bekendheid aan hebben gegeven en er voor gekozen hebben een eigen onafhankelijke portal te ontwikkelen."

Van de geïnteresseerden is 70 procent afkomstig uit Nederland, 12 procent uit de Verenigde Staten, 10 procent uit een Europees land en het overige deel is afkomstig uit de rest van de wereld. De cursus is Engelstalig en zal acht weken duren.

Deelnemers zullen ongeveer vijf uur per week kwijt zijn aan de cursus, waarvan twee uur aan opdrachten die zij voor de cursus moeten maken. Na afronding van de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname van de opleiding Communicatiewetenschap van de Faculteit der Gedrags- en Maatschappijwetenschappen.

De cursus is opgezet door het College of Communication en de Graduate School of Communication Science en is een van verschillende activiteiten die de UvA de afgelopen tijd heeft georganiseerd op het gebied van online onderwijs.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem