Corona gaat vlak voor de zomervakantie weer rond in de scholen

De coronabesmettingen lopen net voor de zomervakantie flink op op scholen. Leraren zijn ziek, klassen zitten thuis en musicals en afscheidsborrels dreigen geannuleerd te worden. Dat meldt VOS/ABB.

Maatregelen opgelegd door de overheid zijn er niet meer en veel scholen zwijgen over de coronabesmettingen. Dat staat in de Volkskrant. Bij klachten wordt aangeraden om een zelftest te doen, maar de teststraat van de GGD is alleen open voor bepaalde doelgroepen zoals zorgmedewerkers.

Zelftesten 

Bestuursvoorzitter Anko van Hoepen van SPO Utrecht zegt over zelftesten dat ze daar nog wel een voorraad van hebben liggen. Vanuit de scholen worden er echter geen berichten naar ouders gestuurd om te vragen of ze absoluut een test willen doen.

Basismaatregelen 

Het d’Oultremontcollege in Drunen geeft in de Volkskrant aan dat ze besloten hebben om ouders van leerlingen een brief te sturen, nadat het ziekteverzuim binnen de school was opgelopen. In de brief stond dat corona weer terug is en dat het goed is om je aan de basismaatregelen te houden: handen wassen, ventileren, zelftesten.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk