De negentienjarige schoolindringer is volgens zijn advocaat 'geen terrorist'

De 19-jarige man die dinsdagochtend basisschool De Coppele in Oisterwijk binnenliep is geen terrorist. Dat zegt zijn advocaat Rachid el Bellaj. De advocaat spreekt van een karaktermoord op een jonge jongen die door bepaalde situatie tot deze daad gekomen is. Dat meldt Omroep Brabant. 

De 19-jarige man wordt officieel verdacht van ‘bedreiging met al dan niet een terroristisch motief’. “Maar hij is helemaal geen terrorist en hij had ook geen terroristisch motief”, aldus advocaat El Bellaj.

Feitelijk onjuist 

De advocaat klaagt vooral over het feit hoe de zaak in de media is behandeld. Er zijn te veel zaken opgeschreven die feitelijk onjuist zijn”, aldus El Bellaj. “De jongen heeft niet op basisschool De Coppele gezeten, hij is geen moeilijke jongen in de buurt, hij was niet onder behandeling bij jeugdzorg en hij heeft ook niet in een afkickkliniek of jeugdgevangenis gezeten. Sterker nog, die jongen is nog nooit ergens voor veroordeeld.”

Diefstal en een boete 

De verdachte heeft wel nog een zaak open staan voor diefstal en hij heeft ooit eens een boete gekregen voor baldadigheid.

Volgens de advocaat gaat het naar omstandigheden goed met zijn cliënt, al vindt hij het natuurlijk niet leuk om nog langer vast te moeten zitten. Advocaat El Bellaj geeft aan dat zijn cliënt op een later moment met zijn kant van het verhaal naar de media wil stappen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk