Schrijvers tijdens Kinderboekenweek langs meer scholen dan vorig jaar

Schrijvers hebben tijdens de Kinderboekenweek 2023 in totaal 801 bezoeken afgelegd aan scholen, boekhandels en bibliotheken. Daarmee is het aantal van vorig jaar overtroffen; toen legden auteurs 'maar' 769 bezoeken af. Dat meldt de Schrijverscentrum, het platform dat in Nederland bezoeken van schrijvers regelt.

Naar schatting bereikten de 192 schrijvers, dichters en stripmakers gedurende de week met hun bezoeken vele tienduizenden kinderen en hun ouders. "We zijn er trots op dat onze literaire makers zo'n mooie bijdrage hebben kunnen leveren aan de feestvreugde", zegt Johanna Somers, directeur van de Schrijverscentrale. "Zij kunnen als geen ander een verhaal tot leven brengen en zo het leesplezier bij kinderen aanwakkeren. Dit kunnen zij echter niet doen zonder de bevlogen leerkrachten, boekhandelaars en bibliothecarissen, die al onze schrijversbezoeken hebben voorbereid."

Eigen draai geven aan het thema 

Tijdens hun bezoeken gaven de auteurs elk een eigen draai aan het thema van de Kinderboekenweek: Bij mij thuis. Er werd voorgelezen, voorgedragen, getekend en gepraat over het thema. Dit jaar deden voor het eerst ook stripmakers mee.

De Kinderboekenweek was dit jaar van 4 tot en met 15 oktober.

Door: ANP