Normal_group-of-kids-playing-tug-of-war-2022-07-05-23-16-49-utc
Afgelopen donderdag heeft Stichting Special Heroes een speciale sportdag georganiseerd voor leerlingen uit de provincie Groningen en Assen. 250 leerlingen van zes verschillende speciaal onderwijs basisscholen konden tijdens de Sport Heroes Survival Experience met z’n allen survivallen. Dit meldt Stichting Special Heroes. 
Dit is de tweede keer dat de speciale sportdag georganiseerd was voor kinderen die normaliter niet mee kunnen doen aan reguliere sportevenementen. Kinderen tussen de tien en twaalf jaar met een beperking of leerachterstanden konden op deze dag kennis maken met de sport en kregen de vrijheid om alles uit te proberen.

Krachten gebundeld

Het sportevenement komt voort uit de lokale samenwerking tussen Hommes Survivalrun & Outdoor Groningen, Hanze Hogeschool voor Sportstudies, Special Heroes Nederland en de scholen uit de regio. Deze dag werd ondersteund door studenten van de opleiding bewegingsonderwijs, waarbij zij tegelijkertijd kennis konden maken met het lesgeven in het speciaal onderwijs.

Toegankelijk

Sport Heroes biedt naast de Survival Experience andere activiteiten waardoor leerlingen kennis kunnen maken met verschillende soorten sport bij lokale sportclubs. Hierdoor krijgen kinderen de mogelijkheid om laagdrempelig alle sporten uit te proberen, waarna zij zich kunnen inschrijven voor een sport die hen enthousiast maakt.
 
Door: Nationale Onderwijsgids / Marian van Reesch