Hilversumse basisschool vindt harddrugs in portemonnee zesjarige leerling

Een directeur van een basisschool in Hilversum vond afgelopen week iets heel aparts. In de portemonnee van een 6-jarige leerling werd namelijk harddrugs aangetroffen. De politie heeft laten weten dat diezelfde dag een 45-jarige man hierom is opgepakt. Dat meldt de Gooi en Eembode. 

Onderwijskoepel Proceon, war de school onder valt, wil niet vertellen om welke school het gaat. Dat is vanwege de privacy. Het is wel duidelijk dat er vanuit de schoolleiding goed is gehandeld. “Binnen deze school is de afspraak dat wanneer kinderen geld bij zich hebben, zij dit moeten inleveren. Ook om te voorkomen dat zij het geld kwijtraken. Aan het einde van de dag krijgen ze het geld weer terug”, aldus bestuursvoorzitter Marieke Doddema van Proceon. 

Harddrugs 

Vorige week maandag zag een toezichthoudende leerkracht een leerling met een portemonnee lopen op het schoolplein. Toen was er nog niets aan de hand, totdat de docent de portemonnee in beslag nam en inleverde bij de directeur. De directeur opende de portemonnee en trof de harddrugs aan. 

Geen risico of gevaar voor de kinderen 

De school heeft meteen de betreffende ouders en de politie geïnformeerd. Het kind zelf, alle andere leerlingen en ouders zijn niet op de hoogte gesteld van het incident. Volgens Doddema is dat omdat er verder niemand iets van het incident gemerkt heeft. “Het is buiten school gebeurd. Er was verder geen risico of gevaar voor de kinderen. En het kind zelf kon er helemaal niets aan doen.”

Vader? 

De politie heeft vorige week maandag laten weten dat er een incident heeft plaatsgevonden bij een school, nadat een ‘jong kindje’ een portemonnee bij zich had. De politie heeft de portemonnee in beslag genomen en een 45-jarige man aangehouden. Een woordvoerder van de politie wil niet zeggen of de man de vader van het kindje is. De man is inmiddels ook weer vrijgelaten. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk