Normal_school-shopping-basket-on-blackboard-background-2021-08-26-16-34-20-utc-min__1_

Netwerkpartner van de KPC Groep Sandra Loos gaat aan de slag op verschillende scholen. Het gaat daarbij om thema’s als het anders organiseren van onderwijs, procesbegeleiding bij onderwijs- en teamontwikkeling, Lesson study en coaching met behulp van filmen en observaties. In de trajecten van Loos staan leren van en met elkaar, aansluiten bij de ontwikkelkracht van het team en onderwijsprofessionals leren om het zelf te doen, centraal. Dit meldt de KPC Groep. 

In aflevering 1 van verhalenreeks ‘Een rondje langs de velden’ wordt antwoord gegeven op hoe De Duinsprong stap voor stap werkt aan de doorgaande leerlijn.

Ontwikkelproces

Werken vanuit doelen en leerlijnen. Het kind stap voor stap volgen in zijn ontwikkeling. Beter aansluiten bij de verschillende onderwijsbehoeften. Basisschool De Duinsprong in Drunen is volop bezig dit om te zetten in concrete uitwerkingen. Directeur Heidi Smits neemt de KPC Groep mee in het ontwikkelproces van ‘haar’ school. “We willen meer denken en werken vanuit het kind in plaats vanuit de methode.” Lees hier het hele verhaal.

Door: Nationale Onderwijsgids / KPC Groep