Normal_jurisdiction-g21fcad62d_1280

De 35-jarige man die terechtstaat voor het aanvallen van een vader met een schroevendraaier stelt dat hij het slachtoffer is. De man die hij aanviel kwam er namelijk vanaf met slechts wat schaafwonden op zijn achterhoofd, maar verdachte Amir S. belandde bewusteloos met een schedelbreuk op de grond. Desondanks is S. de enige verdachte in het voorval dat zich afspeelde voor de Brede School de Waterlelie in Leidschendam. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Het Openbaar Ministerie (OM) ziet hem als enige verdachte omdat hij resoluut op het slachtoffer afliep en met een schroevendraaier steekbewegingen richting het hoofd van de man uit Zoetermeer maakte. Getuigen die iets durfden te zeggen tegen de politie stellen bovendien dat S. de dader is. Daar is hij het echter niet mee eens. Volgens hem liep de Zoetermeerder op hem af en sloeg hij hem naar de grond. De enige reden dat hij toen naar zijn schroevendraaier kon grijpen, was omdat hij die nodig zou hebben gehad voor zijn auto.

Ruzie over alcoholische ex-partner van zus

Leerlingen kregen op de bewuste dag niet mee van de ruzie tussen de twee vaders. De lessen waren op dat moment al gestart. Aanleiding voor de ruzie ligt in de familiaire hoek. De 7-jarige dochter van S. en zijn zus bezochten de zus van het slachtoffer regelmatig. Die zus zou een alcoholisch ex hebben die ook vaak in of in de buurt van haar huis rondwaart. S. wilde de Zoetermeerder duidelijk maken dat hij niet wilde dat zijn dochter en ex nog langer op bezoek kwamen daar.

Op 23 januari doet de rechtbank een uitspraak.

Door: Nationale Onderwijsgids