Huilende kinderen en klagende ouders vanwege zinkende boot van Sinterklaas

Veel kinderen zijn ontzettend verdrietig na het zien van de uitzending van het Sinterklaasjournaal van gisterenavond. Aan het einde van de uitzending was te zien dat de Pakjesboot net zoals de Titanic naar de bodem van de zee zonk. Veel ouders doen hun beklag. Kinderen zaten huilend op de bank en vroegen zich af of de pieten wel een zwemdiploma hadden. Dat meldt de NOS. 

Omroep NTR probeert de kinderen gerust te stellen. De omroep, waar het Sinterklaasjournaal vandaan komt, geeft aan dat Sinterklaas altijd een oplossing vond voor alle problemen die speelden. Bij het Sinterklaasjournaal vertrouwen ze er dus op dat Sinterklaas nu ook weer een oplossing heeft. 

Naar de bodem van de zee 

Gisteren zagen een miljoen mensen hoe de Pakjesboot naar de bodem van de zee zonk. Ook wordt de uitzending veel teruggekeken via het internet. 

'Kruisigem' 

Het Sinterklaasjournaal heeft vaker het nieuws gehaald. In 2020 werd de fictieve plaats ‘Kruisigem’ genoemd als mogelijke aankomstplek van de Sint en zijn gevolg. Verschillende ouders hebben toen het programma geboycot. Zij zagen de fictieve plaatsnaam aan voor ‘Kruisig hem’, waarmee volgens de Bijbel werd opgeroepen om Jezus te doden. De NTR zei toen dat het wat hen betreft best een beetje mag schuren, maar dat ze niemand willen kwetsen met de uitzendingen. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk