Johannesschool uit Hillegom ontvangt verkeerslabel SCHOOL OP SEEF

Wethouder Maarten Dijkshoorn heeft afgelopen week het SCHOOL op SEEF verkeersveiligheidslabel overhandigd aan de Johannesschool. Dat meldt de gemeente Hillegom. 

Na een leuke verkeersquiz met de bovenbouw heeft de wethouder verkeer het label overhandigd aan de leerlingenraad en directeur Hurly Holtrop. Wethouder Maarten Dijkshoorn: “Kinderen komen op hun weg naar school andere verkeersdeelnemers tegen. Het is belangrijk dat ze daar veilig mee om leren gaan. Het is mooi om te zien dat School op Seef ze daarbij helpt.”

Verkeersveiligheid 

SCHOOL op SEEF biedt de school en zijn leerkrachten allerlei hulpmiddelen om aan de slag te gaan met verkeersveiligheid op en rondom de school. Het programma bevat allerlei soorten lessen: van leerzame filmpjes tot uitdagende verkeersplaten, en van uitleg in de klas tot speelse oefeningen in de praktijk. Een school ontvangt het SCHOOL op SEEF-verkeersveiligheidslabel als de school kan aantonen dat zij een goed niveau van verkeerseducatie aanbieden. Met een ‘goed’ als eindresultaat mag de Johannesschool zich de komende drie jaar een verkeersveilige school noemen.

Door: Nationale Onderwijsgids