Verkeersminister Mark Harbers trapt schoolplein-challenge van VVN af

Gisteren trapte Veilig Verkeer Nederland (VVN) de campagne Onze scholen zijn weer begonnen én de bijbehorende schoolplein-challenge af. Verkeersminister Mark Harbers, Martijn Dadema (voorzitter van Veilig Verkeer Nederland) en de Rotterdamse wethouder mobiliteit Vincent Karremans gaven het startsein op de OBS Prins Alexander in Rotterdam. Met deze actie roepen wij verkeersdeelnemers op extra rekening te houden met fietsende scholieren. Dat meldt VVN.

In de praktijk betekent het einde van de rustige zomerperiode weer meer verkeersdrukte. Doorgaans zien we helaas ook een ongevalspiek onder fietsende scholieren in de maanden augustus en september. Veilig Verkeer Nederland roept ouders op om de route te oefenen met kinderen en fietsen te controleren met de VVN Fietscheck. Automobilisten kunnen fietsende scholieren helpen door schoolomgevingen te vermijden en rustig te rijden. 

Schoolplein-challenge 

Nieuw dit jaar is de schoolplein-challenge. Groepen van basisscholen gaan de uitdaging met elkaar aan om op een zo origineel mogelijke manier de slogan ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ op het schoolplein aan te brengen.

Gisteren was Verkeersminister Mark Harbers bij de kick-off van deze actie waarbij hij samen met Martijn Dadema en Vincent Karremens het schoolplein van OBS Prins Alexander in Rotterdam versierde met een stoepkrijt-variant van 'Onze scholen zijn weer begonnen'

Door: Nationale Onderwijsgids