Onderwijs voor hoogbegaafden in Hoogeveen stopt, ouders zijn geschrokken

Op basisschool de Krullevaar in Hoogeveen stopt PricoH met de kwadraatklas voor hoogbegaafden. Ouders zitten met hun handen in het haar. Dit meldt RTV Drenthe.

De school stopt, omdat het te veel geld kost. Daarnaast zijn zij er huiverig voor dat de kwaliteit verslechtert, omdat het steeds moeilijker is om goed personeel te vinden. De bedoeling is dat de kinderen van de school naar een andere school gaan in de regio. Het is nog onduidelijk hoe het nieuwe onderwijs er concreet gaat uitzien. Ook de scholen twijfelen nog of dit de beste oplossing is.

Plotseling

Hoogeveen is één van de weinige plaatsen in de buurt die voltijd onderwijs voor hoogbegaafden heeft. Voor de ouders komt het besluit plotseling. Volgens een ouder werd er gedacht dat er een extra docent was aangesteld en dat er nog een zou komen.

Passende oplossing

Per scholier wordt er gekeken naar een passende oplossing. Het is een mogelijkheid dat de scholieren bij verschillende scholen terecht komen. Dit is afhankelijk van de ondersteuning die iemand nodig heeft. Voor de ene scholier is het bijvoorbeeld mogelijk om naar een reguliere school te gaan waar diegene wat extra ondersteuning krijgt, terwijl een ander wellicht naar een plek moet waar speciaal basisonderwijs wordt gegeven.

Door: Nationale Onderwijsgids / Eline Boer