Premier Rutte stuurt binnen één dag een berichtje aan juf Yvonne

Premier Mark Rutte heeft misschien wel een overvolle agenda waardoor hij af en toe eens wat vergeet, maar hij reageerde wel binnen één dag op een appje van juf Yvonne Weerts uit Tilburg. Haar basisschoolklas kwam tijdens het Kindervragenuurtje in de Tweede Kamer met het idee voor een kinderkabinet. Premier Rutte vond dit wel interessant en daarom werden er gegevens uitgewisseld, met een appje als resultaat. Dat meldt Omroep Brabant. 

Een leerling uit de klas van juf Yvonne van basisschool De Borne vroeg of het mogelijk was dat kinderen elke maand vanuit een soort kinderkabinet vragen konden voorleggen aan de regering. Op die manier zou de regering beter weten welke onderwerpen er voor kinderen relevant zijn. “Meneer Rutte vroeg of er een juf of meester aanwezig was met wie de nummers konden worden uitgewisseld. Toen stak ik mijn hand op”, aldus Yvonne.

Privételefoonnummer 

Het is ook echt het privételefoonnummer van Rutte en de kinderen uit de klas van Yvonne vinden dat maar al te leuk. Er is gelijk al gevraagd of de Rutte eens langs wil komen op de school. Woensdagavond appte de premier terug dat hij ‘de kinderen wil bedanken. Het was mooi en we gaan kijken wat mogelijk is.’

Smsgate 

Het is nu natuurlijk wel de vraag of Rutte het berichtje ook daadwerkelijk bewaard op zijn telefoon. Juf Yvonne doet dat wel. En hoe loopt het af met de plannen voor het kinderkabinet? Daar moeten het ministerie en de klas nog aan beginnen, want het is allemaal net in gang gezet en nog niets is echt concreet. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk