Zwembaden in Noordenveld willen met wedstrijd kinderen het water in krijgen

De vier zwembaden in de gemeente Noordenveld willen kinderen meer en vaker laten zwemmen. Daarom komen ze nu in actie. Volgens de zwembaden duiken kinderen, na het behalen van hun zwemdiploma, niet zo vaak meer in het water. En dat is wel  nodig om je zwemvaardigheden op peil te houden. Dit meldt RTV Drenthe. 

De zwembaden zien kinderen sowieso veel te weinig, en dat wordt versterkt door de verschillende lockdowns. Volgens Joost Venema van het Molenduinbad in Norg lijden de techniek en de conditie onder het te weinig zwemmen. “Fietsen verleer je niet, zwemmen op zich ook niet. Alleen je moet het wel goed blijven doen en volhouden.”

Lange zwemles van negentig minuten 

Daarom houden het Molenduinbad in Norg, De Hullen in Roden, Zwembad Veenhuizen en Zomerbad Peize volgend jaar een wedstrijd. “We hebben alle scholen in de gemeente Noordenveld uitgenodigd om mee te doen. De scholen kunnen dan in het dichtbijzijnde zwembad een lange zwemles van twee lessen achter elkaar volgen.”

Schoolkampioenschap zwemmen 

In die negentig minuten lange les worden leerlingen voorbereid op het schoolkampioenschap zwemmen dat op 25 juni gehouden wordt. Er wordt dan een hindernisbaan bedacht in het water.

De zwembaden hopen zo het nuttige met het aangename te combineren. Volgens Venema is het belangrijk dat kinderen blijven zwemmen en het uiteindelijke doel is om alle kinderen van de gemeente Noordenveld weer meer gaan zwemmen. 

Door: Nationale Onderwijsgids